Monday, February 25, 2013

Cuti yg padat

Eventho dh pegi spa hari sabtu tp weekend aku tetap penat. 2 days off mmg tak cukup! Actually kakak aku yg kena pegi spa aritu tp sbb anak dia x sehat so aku ngn adik la yg amek slot dia. Kesian Safiyya dh pakai comel2 tp kena tinggal. See my baby tiger. Cutekan?haha puji anak sendiri.





So sbb dh kena tinggal ngn uwan hari sabtu,esoknya aku ngn laki aku bwk la Safiyya g jalan2. Agenda utama sebenarnya nk cari barang ibu ayah as diorg nk g umrah bulan 4 nnt. InsyaAllah. So ktrg g Tampin dlu beli luggage pastu terus g Melaka. Singgah lunch kt ikan bakar Malim yg sumpah mahal gila tp ayah aku kata sedap n value for money. Sbb ayah belanja kami ok!haha.
Pastu balik Umbai jap jumpa PIL.





Lps asar ktrg gerak g Jusco Bandaraya beli sandal ibu kt scholl and adik lak cari barang kt Daiso. Diorg gerak blk dulu sbb abg aku otw blk Rembau kang xde ibu ayah sian lak.
Ktrg stay sbb kena beli barang dapo.
Masa ni Safiyya dh mcm merengek. Dia selsema lg rupanya. Kesian. Penat sgt sampai tertido masa aku tgh dukung dia.
Dh settle beli barang, ktrg g mkn jap kt the coffee bean.





Lps mkn grk blk tp singgah dulu kt dear baby depan Jusco nk survey walker. Tp end up beli bottle brush sbb yg ada kt umah tu dh nk hancur, baby lotion bubchen yg aku sgt suka bau dia dr buds, pigeon bottle sbb dh nk 6 bulan kena tukar bottle n baby teether.


Walker nnt beli sbb ktrg test letak Safiyya die sebok nk jilat board so she can't sit straight. Aih.
Smp rumah tgk abg aku dh balik tp dia ada tinggalkn souvenirs yg angah aku beli masa kt Vietnam. Wiehuuu!


Pastu aku penat gila nk basuh n sterilkn semua botol. Seb baik Safiyya x susah nk tdo mlm td. So amacam weekend korg?

Till then, xoxo!



- Posted using BlogPress from my iPhone

6 comments:

  1. seronokla berjalan. weekend i duduk studio je huhu sedih T_T

    ReplyDelete
    Replies
    1. takpe nnt long weekend g jalan jauh.hehe

      Delete
  2. alahai tomei nye tiger suit tuh..geram nengoknye.

    ReplyDelete
  3. Kt mne nk cr costume haiwan ni eh.dr dlu try cr xpnh jmpe.if ade pn besar sgt kt h&m huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. kat jusco seremban 2.ada stall kecik kat level 2

      Delete