Thursday, May 2, 2013

Long update

Smlm adalah hari pekerja. At first fikir mcm nk kerja so boleh claim public holiday tp rasa malas pulak. Baik layan anak. Bgn pg tu je aku terus kuarkan bahan2 nk buat macaroni goreng. Roh mana tah dtg. Aku rasa mcm dh lama x msk utk laki so aku pn buat la benda yg plng mudah. Itu pn adik ngn ibu tolong sbb Safiyya mcm biasa la mencarik omak eh.
It was my first time buat fried macaroni and it turned out good. My sisters and hubs love it. Hehe.


I had 5 plates of my own cooked. Haha.
After zuhur, we're off to Seremban sending my lil sister to komuter station. Then kami ke Nilai sbb nk g Timberland warehouse sale. Aku mmg cuba kentalkan diri xnk beli apa2 wpon kasut timberland mmg murah. Poor hubs sbb kasut dia suka xde size. So then ktrg g Jusco Seremban 2 sbb xtau nk g mana dah.

Dkt Jusco lps aku beli brng utk aku ngn Safiyya and laki dpt new screen protector for his new note II trus g early dinner kat Manhattan Fish Market. Safiyya mcm biasa mkn mash potato from kenny rogers. Beriya dia mkn sbb x lunch.


After dinner, restock mamypoko Safiyya n singgah cari kasut husband but again xde size.


Then terus blk tp masa nk g kt kete ada org begado kt parking area. Malay n chinese. Siap jerit2 ok. Aku plng risau kt malay tu sbb anak bini dlm kete. Aku berdoa je xde pape berlaku kt diorg sbb laki ckp diorg settle kt luar. Smp rumah Safiyya tido smp ke pg.



Dlm kol 2 pg cmtu aku pegang kepala Safiyya mcm panas. Bgtau hubs n cek guna termometer, suhu bdn Safiyya 37.5 deg. Then kol 6 cmtu Safiyya bgn nangis2. Aku pegang kepala ngn badan dia panas. Terus bgn bg dia mkn ubat demam and lapkn bdn dia. Dia still menangis. Xnk ngn org lain. Laki aku tanya if aku nk work from home so dia leh amek cuti gak and bwk Safiyya g jumpa paed. Seb baik bos ok. Lps tu bdn Safiyya ok sket x panas sgt dh. Bg die mkn farley terus happy. Lmbt gak ktrg g klinik sbb Safiyya tdo dlu. Ktrg smp klinik kol 11 lbh cmtu. Seb baik x ramai org.
Doc ckp maybe dpt virus kat shopping mall sbb ramai org kan senang nk jangkit. Lgpn mmg tiba2 Safiyya demam. Selsema dh kurng dh. Btw, berat Safiyya 6.5kg naik 400g. Kira ok la. Doc ckp graf Safiyya a bit smaller dr yg lain but it's normal as long as dia sihat,active minum susu ok should be no problem.








Blk klinik smbung kerja tp x berapa nk fokus sbb anak aku tau je mommy dia ada kt rumah kan. Tido dlm buai pn kejap2 je. Ibu ckp kalo aku keje die tido buai lama je ok. Sabo je la. Esok terpaksa jugak la g office sbb ada kerja kena submit. Dok rumah kang x buat keje pn. Hopefully Safiyya sihat la hendaknya. Amin.

Till then, xoxo!

- Posted using BlogPress from my iPhone

4 comments:

  1. Get well soon soffiya. Macaroni nampak sodap you sampai 5 pinggan u makan haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. I masak mmg la sodap.hahaha *pewasan*

      Delete
  2. tula doc pun ada cakap jgn selalu sangat bawak baby pegi mall atau crowded place...tapi kita ni kalau nengok anak sihat manade nak dok umah ye takkk..gatal je kaki nak zasss keluar walaupun jalan2 je...hahaha..get well soon pretty baby

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks aunty.tu la i ni lak jenis xleh dok diam.everyweek konfem ah kuar.sian kt anak la.huhu

      Delete