Tuesday, April 15, 2014

Home Progress - Plaster ceiling

Plaster ceiling ni kami buat dekat area living hall dengan playroom Safiyya. Tp playroom tu just buat plaster biasa je rata. Yg living hall je kami buat cantik sikit ada cornice. Simple je sebab kami tak suka yg kerawang ke bunga ke apa. Lagipun yg kami pilih ni tak mahal. Tu paling penting. Haha. Senang deal dengan contractor ni. Ini pon mmg ramai kawan Wan yg recommend kt Melaka. Buat cantik,cepat dan penting x cekik darah.

Gambar ceiling sebelum takde. Mmg buruk gile sbb wire berjuntai bersepah. Actually ceiling ni kami tambah. Design asal ceiling tinggi tp kitorang tutup buat bilik atas tu. Tu yg jadi wajib buat plaster ceiling cantik sikit. Lol.

Ni masa buat.



Ni selepas. Tebuk lubang utk downlight siap. Btw, org ni tak cat. Cat sendiri. Tu yg murah.



Ni setelah cat, masuk lampu simpan, downlight, eyeball dan kipas. Simple je kan? Tp kami suka dan puas hati. Lampu simpan buat warna kuning. Downlight warna terang pakai LED.


Total cost utk plaster ceiling exclude cat RM1450. Bab cat tu nanti story lain. Yg tu kami amek sekali dgn pasang tiles kat dinding dapur ngn pecah dinding bilik atas.

Till then, xoxo!~

4 comments:

  1. Ok cantik. Simple and I like! Murah pun murah

    ReplyDelete
  2. Kalau nak renovate/buat plaster ceiling boleh tgk blog kami di:

    http://armaconintelligence.blogspot.com/2014/05/plaster-ceiling-partitioning.html

    Hubungi kami 019-334 5398

    ReplyDelete
  3. aai...kontraktor ni kt melaka ek..agk2 die amik upah tak klu kat sepang?

    ReplyDelete
  4. Salam puan, boleh mntak no telefon utk contractor yg buat plaster ceiling ni x? Sbb sy tgh mencari area melaka ni. Email: noraliahussein@gmail.com

    ReplyDelete