Monday, April 15, 2013

Boring weekend

Not much activity during our last weekend. Pg tu g breakfast pastu blk Safiyya main2 kat playroom cousin dia. Oh i must get that green pool thingy. Safiyya seems to enjoy duduk dlm tu with all the colourful balls.







Then gerak blk from Melawati around 530 pm Saturday, singgah jap The Mines nk beli chilli cheese fries kt Carl's Junior sbb tetiba teringin nk rasa dgn Chicken Mushroom burger for hubs lps tu terus shoot blk Rembau. Smp Rembau tgk abg aku pn baru sampai. Lps isya' pegi rumah jiran sebelah rumah, anak dia menikah. Cantik gila. Aku suka. Simple je theme. Semua putih. Tp x amek gambar sbb phone tgh charge. Aku ngn laki dh kenyang so mkn satay je. Mlm tu aku aku berdoa Safiyya x mengamok. I think i now get her pattern. Jgn paksa dia tido selagi x pukul 10 pm if not mmg dia buat perangai. Yg tu je aku noticed so far.

Pg esok tu ajak abg aku g breakfast lps tu ktrg melepak je kat rumah. Safiyya mcm biasa nk melekap je ngn aku. Aku nk kemas rumah pn payah. Aku dpt kemas bilik and sapu kejap lps tu Safiyya dh histeria. Seb baik kak ipar aku volunteer nk tlng lps tu. Then laki aku g amek biskut Farley bg Safiyya mkn. Tp aku kena pegang Safiyya la baru dpt habiskan sekeping biskut tu if not mmg dia xnk mkn pn. Tghari ktrg g majlis resepsi anak jiran sebelah rumah aku tu. Mknn sedap. Ada cendol, ada candy buffet and variety of fruits. Siap tapau bwk blk rumah. Maklom la sebelah rumah je. haha. Takde gmbr gak sbb aku mkn sambil dukung Safiyya. Dia mmg taknak ngn org lain even laki aku. *sigh*

Ptg g pusing2 ngn alang aku sbb dia nk tdokan anak dia. haha. Anak dia akan tido dlm kereta tp bila kereta stop dia jaga. Seb baik Safiyya ok. Janji ada aircond dia tido.
Ptg tu Safiyya mengamok ntah apa tak kena, seb baik dh get readi barang2 nk bwk blk KL. Masuk kereta senyap lah dia.huhu.





So that was my weekend. Nk g toilet pn dgr anak melalak. huhu.
Till then,xoxo!

2 comments:

  1. alolo safiyya memang muka ayah die..sejuk org kata.. ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aah ramai kata ikot muka daddy dia :)

      Delete