Wednesday, July 17, 2013

Mixed up

Wow harini dah masuk hari ke-8 berpuasa. Alhamdulillah so far puasa penuh lg. Haritu pump susu byk gak drop. Kurang almost 3oz. Lps tu smlm sahur x mkn kurma sbb habis, kol 10 pg dh mcm x larat/lapar. Mmg kurang energy dan aku rasa x cukup susu. Safiyya cranky semacam. Tp masa tu dh ptg la. Nk berbuka mcm syg. So tahan je la ngn Safiyya yg merengek2.
Lately rasa malas gile nk update blog. Xtau nk update apa. So this entry caca merba je la. Update apa yg terlintas kt kepala.

Since puasa jadi rajin sket kt dapo. Buat dessert je pon. Mula2 sbb teringin lps tu ada lak yg request. Abg aku blk hari sabtu lps mntk buat puding kastard tp sbb dh buat a day before aku buat puding choc ngn kastard sos. Siap buat 2 round sbb ramai lak blk kg aritu. Kejap je abis. ehehe. So x smpt amek gmbr.
Smlm lak aku buat puding jagung dgn fruit cocktails add on peaches. Maveles. *tiup kuku*
Oh extra rajin sbb aku work from home smlm, aku buat murtabak maggi sbb laki dok berzikir nk mkn tu. Tp aku kurang telur so x cover abis. Tp rasanya sedap. Ayah aku yg x mkn maggi pn kata sedap. Lps ni leh buat lg. Mcm biasa xde gak gmbr sbb aku masak nk dekat buka lps tu terus mkn. Iphone pn tah kemana masa tu. ahaha.

Hari Ahad, pagi dh gerak g KL nk bwk Safiyya g klinik Altaf for her pneumococcal 2nd jab. Menangis beriya la jugak masa kena cucuk tu. Lps tu ktrg g Maxis nk settle kan psl nk port in number aku dari Celcom nk jd subline laki. Then g Paradigm mall dgn harapan nk beli baju raya Safiyya tp malangnya xde langsung yg menarik. H&M,Zara Kids, Gap Kids semua boring. Pegi the Curve pn sama gak. End up beli 1 dress je kt Debenhams. Mlm tu berbuka kt umah kakak ipar kt Ttdi. Family potluck tp aku bwk cheesekut je yg aku buat a night before sbb kalo nk masak mcm leceh nk bwk all the way from Rembau. Laki aku suka mkn cheesekut. 2x buat dia je yg mkn beriya. haha.

Progress rumah lak mcm dh nk siap. Aritu tgk dh siap berpagar and jalan pn dh bertar. Tgk blkng rumah, wah puas hati kalo dpt extend. Alhamdulillah.
Safiyya development pulak so far mcm tu je. Lom ada tanda2 nk bejalan lg. Gigi kedua dh keluar sket. Batuk dh ok selsema pn xde. Cuma lps cucuk aritu dia demam tp xde la teruk. Tp dia mmg sgt lasak. X dok diam. So far dia bgn 2x time sahur. Sebok je. hehe.
Aku ada baking project this weekend. Not really baking buat biskut nk bakar ke ape. Hope jadi la. hehe.





Till then, Selamat berpuasa!

3 comments:

  1. huiii makcik. rumah u ni bkn takat tarik add on kt blkg. dpn tepi semua boleh huiiiii. best gile. hahahah.

    ReplyDelete
  2. hai.. salam kenal,
    follower no.113
    done follow sini,
    jom follow teman yea yunk..=)

    http://tengkubutang@blogspot.com/ -->(official)
    http://kucenkucenbelog.blogspot.com/ -->2nd blog

    ReplyDelete
  3. kekeke kdg i nk gelak dlm tak sempat masak i tu sempat plak tangkap gambar haha kazaa pun dah paham perangai i haha

    cantikla rumah u besar pulak tu

    ReplyDelete