Bln lps aku x nyoping brng sendiri pn. Beli barang Safiyya je. Xpe la dahulukan anak.
Dh 16 hari berpuasa. Kejap je. Syukur masih lg puasa penuh. Kdng2 tu mmg x larat sgt tp syg sbb dh separuh hari. Susu alhamdulillah wpon kurang dari biasa tp masih ckp utk Safiyya. Lately Safiyya xnk sgt botol. Nak direct feed. Btw Safiyya skrg asek nk memanjat je. Pastu mengengsot ngn bontot laju ok. Bhahaha. I guess anak aku ni mmg special. X merangkak secara normal.
So bln puasa ni extra rajin buat dessert. Aku dh buat sagu gula melaka yg x brp jd tp rasa sedap la. Huahuahua. Hari Sabtu lps baking project pn jadi. Ala buat choco cornflakes je. Mmg la senang tp leceh part nk msk dlm paper cup. Dpt kt anak buah aku licin. Kena buat lg. Ahad, family kakteh dtg buka kt umah ibu. Dia buat mee kari sedap! Gigih aku g beli kerang bagai sbb aku rasa x complete mee kari xde kerang. As for dessert aku buat triffle for the 1st time. Aku dh kecewa mcm x jd sbb sos kastard tu terlebih padat but husband ckp ok je sedap. Mlm tu gak abes.
On Monday, masa lunch break g Yummie bakery kt bandar baru bangi. Omg aku mcm org jakun masuk kedai tu. Bhahaha. Aku beli dark choc and milk compound, almond strips, blueberry fillings n ada la bbrp lg bahan. Mmg murah lah. X sia2 g sana. Choc compound (coins) 1kg tu dlm rm10.90 je. Tp ramai gila org. Berlaga2.
So insyaAllah weekend ni smbng buat kuih raya n choc pudding utk kenduri Ahad ni. Wahh mak mak sgt skrg ni byk projek kt dapo! Hihi.
Ok la tu je nk story. Hope ada good news esok. Amin.
Till then, xoxo!
- Posted using BlogPress from my iPhone
i pun nk dekat raya roadtax kene renew huhu. sedapnya sagu tu fav i. eh i pun memang nk buat puding trifle tu tapi tak buat lg. bahan dh beli dh haha nantila buat.
ReplyDelete